Delicious Authentic Creative

Brabant is food

Samen met jou maken we van een bezoek aan Brabant een culinaire en gastvrije beleving. Zo stimuleren we toeristisch bezoek en versterken we het toeristisch imago van de Brabantse food-sector voor 2018 en de jaren erna.

Welke food-initiatieven zijn er in Brabant?
Wat heeft onze European Region of Gastronomy bezoekers in 2018 te bieden om hun bezoek tot een onvergetelijke ervaring te maken? WeAreFood inventariseert de komende maanden alle initiatieven die het aanbod in 2018 kunnen aanvullen en verrijken. Bereid jij een activiteit voor die onderscheidend is, toegankelijk voor een breed (internationaal) publiek en waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat? Meld je dan aan. 

Planning

De aanloop naar WeAreFood 2018 start vanaf april 2017. Vanaf dan kunnen alle food-gerelateerde evenementen en initiatieven worden aangemeld.

In de tweede helft van 2017 organiseren we bijeenkomsten waarbij gastheren en gastvrouwen als ambassadeur van het WeAreFood jaar worden uitgenodigd en uitgebreid geïnformeerd worden over de ontwikkelingen van het programma.

Later dit jaar bieden we een e-learningplatform dat je verder ondersteunt in de ontwikkeling van je kennis en kunde, ter voorbereiding op het foodjaar.

We ontwikkelen een toolkit voor alle deelnemers aan het foodjaar, waarin communicatiemiddelen aangeboden worden om lokaal hun evenement te promoten.

Op 13 oktober 2017 presenteren we het officiële publieksprogramma.

Inschrijven

Geef een korte beschrijving van je initiatief. Op basis van het type en aantal aanmeldingen die we ontvangen, bepalen we na de zomer op welke manier we het Brabantse aanbod het beste op de kaart kunnen zetten. Iedereen die een activiteit heeft aangemeld, krijgt in oktober een uitnodiging voor een informatiesessie waarin we toelichten hoe we de activiteitenkalender van WeAreFood 2018 gaan publiceren. Dan lichten we ook toe welke marketingtools er beschikbaar zijn voor de eigen promotie door ondernemers.