Beter Eten in Brabant

April: De maand van Smaakvol Erfgoed

Keukenchef: Marc Raaijmakers namens De Brabantse Middelbare Horecascholen: Rooi Pannen (Eindhoven, Breda en Tilburg), Cingel College (Breda), ROC de Leijgraaf (Veghel), Summa (Eindhoven) en Koning Willem I College (’s-Hertogenbosch)

Om niet alleen Brabanders en Nederlanders maar zelfs internationale gasten meer kennis en respect te laten krijgen voor Brabantse producten, slaan de studenten van de samenwerkende horecascholen in heel Brabant de handen ineen. Zij werken aan het een verzameling en presentatie van Brabantse streekproducten, met de verhalen erachter van de boeren en de producenten wiens producten gebruikt zijn in de recepten. Daarbij werken de scholen samen met Slow Food Brabant die Terra Madre, een van oorsprong Italiaans festival naar Brabant willen halen. Terra Madre zet good, clean en fair food van Brabantse bodem centraal in een festival waarbij producenten en consumenten elkaar ontmoeten.