4 + 18 maart Open Dagen ‘Samen tegen Verspilling’
606
post-template-default,single,single-post,postid-606,single-format-standard,bridge-core-1.0.7,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

4 + 18 maart Open Dagen ‘Samen tegen Verspilling’

4 + 18 maart Open Dagen ‘Samen tegen Verspilling’

Naast dat we lekkere soepen en sauzen maken van geredde groenten, willen we Nederland graag bewuster laten nadenken over het probleem van voedselverspilling. Daarom doet de Verspillingsfabriek samen met de andere organisaties en bedrijven in THREE-SIXTY mee met de maand ‘Samen tegen Verspilling’. Op 4 en 18 maart organiseren zij twee open dagen. Kom jij ook kijken en proeven van hun lekkere soepen en sauzen?

 Nederlanders gooien nog steeds elke dag veel eten in de kliko. Per jaar wel 41 kilo per persoon, omgerekend is dat € 120,-. Het is een derde van ons voedsel. Maar niet alleen thuis gaat het mis. Want koop jij een tomaat met een plekje of een hele kromme komkommer? Vast niet, en je bent niet de enige. Elke dag blijven er zo heel veel rijpe en smaakvolle, maar ‘lelijke’ producten achter in de supermarkt. Maar ook bij leveranciers en veilingen. Wij maken met die geredde groenten smaakvolle producten, zoals soepen en sauzen. Ze zijn bestemd voor de horeca en de retail. Horeca-ondernemers kunnen bijvoorbeeld de soepen kopen via Sligro of Bidfood. Consumenten kunnen terecht in de supermarkt, bijvoorbeeld voor de verse ketchup bij de Jumbo of de Barstensvol-soepen bij Emté. Hoe die soepen en sauzen gemaakt worden, kun je gaan bekijken op 4 en 18 maart. En natuurlijk ga je proeven en krijg je tips voor thuis om voedselverspilling te voorkomen.

Verspillingsfabriek Veghel is ingericht.
Op de foto restproducten van tomaat waar ze passata van maken.
Fotograaf: Van Assendelft Fotografie_ Jeroen Appels

Meer lezen over andere activiteiten tijdens de maand van de verspilling? Kijk dan hier!