We are food | Agenda
1015
page-template-default,page,page-id-1015,bridge-core-1.0.4,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.0.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Agenda

November

1 november

Phyllis den Brok, de keukenchef van de maand ‘Actief met eten, een zorg minder’ trapt de maand november af met een workshop bij Zorgboerderij Kakelbont in Dinteloord in aanwezigheid van o.a. gedeputeerde Anne-Marie Spierings. Het evenement is voor genodigden en wordt afgesloten met een actieve lunch. Klik hier voor het persbericht:

 

Meer informatie 

 

3 november

In de theaterzaal CKE in Eindhoven wordt het try-out theaterstuk ‘Eten is zoveel meer dan zorgen dat je niet doodgaat!’ door Carte Blanche georganiseerd. Het evenement is toegankelijk voor geïnteresseerden en toegang kost 5 euro. Het adres is Pastoor Peterstraat 180 en het evenement begint om 15:00.

 

7 november

Phyllis den Brok verzorgt voor de studenten van de opleiding Voeding en Welzijn van Helicon in Den Bosch een workshop. Aansluitend zullen de studenten een stage-opdracht uitvoeren en een voorlichtingscampagne maken over dit onderwerp voor een specifieke doelgroep. De workshop is enkel toegankelijk voor studenten van Helicon.

 

Gedurende de bijeenkomst ‘Een gezonde leefstijl en Positieve Gezondheid’ verzorgt Phyllis den Brok een presentatie. Tijdens de kennisbijeenkomst staat een gezonde leefstijl voor mensen met dementie centraal. Het evenement is gratis toegankelijk voor geïnteresseerden. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden:

 

Meer informatie 

 

8 november

In het kader van de maand ‘Actief met eten, een zorg minder’ gaat het theaterstuk ‘Eten is zoveel meer dan zorgen dat je niet doodgaat!’, gespeeld door Carte Blanche, in premiere in De Kennismakerij in Tilburg. Ook zal de documentaire ‘Uitgekookt’ worden getoond. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden:

 

Meer informatie 

 

10 november tot 17 november

Op GLOW is, i.s.m. onderwijsinstellinginstelling St. Lucas, de animatie over ‘Actief met Eten’ te zien op de hoofdroute. Studenten maken de lichtinstallatie die de animatie onder de aandacht brengt van de bezoekers. Het evenement is vrij toegankelijk.

 

12 november

Gedurende de Veerkracht en Sterk Brabant-dag zal Phyllis den Brok als expert van het praktisch toepassen van positieve gezondheid door dagelijks actief te blijven met eten, haar kennis met de aanwezigen delen. Het evenement is gratis toegankelijk voor geïnteresseerden. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden:

 

Meer informatie

 

14 november

Symposium ‘Actief met eten, positieve gezondheid in de praktijk’.
Dit symposium wordt gezamenlijk georganiseerd met de gemeente Bernheze, GGD Hart voor Brabant en de Brabantse Gezondheidsraad (Brabant Advies). Centraal staat hoe op een praktische manier actief blijven met eten en drinken gebruikt kan worden voor langere zelfredzaamheid, meer eigen regie, een gelukkiger leven en minder zorgafhankelijkheid. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden:

 

Meer informatie

 

17 november

Tijdens het jaarcongres ‘Ik eet dus ik ben’ in Leiden van de vereniging voor filosofie en geneeskunde verzorgt Phyllis den Brok een lezing. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden:

 

Meer informatie

 

21 november

Tot 21 november kunnen professionals en amateurs zich inschrijven voor de verkiezing van het Grand Theatre Breda’s Worstenbroodje van de Toekomst 2018. In december zal deze verkiezing plaatsvinden. De organisatoren van het evenement willen zowel Brabantse professionals als amateurs oproepen om mee te denken over een nieuwe variant worstenbrood, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid. Voor de inschrijving dient het ingevulde inschrijfformulier (digitaal), inclusief het idee voor Hét worstenbroodje van de toekomst op 1 A4 (getekend, grafisch of foto), de toelichting (maximaal 250 woorden) plus de ingrediëntenlijst gestuurd te worden naar naar: fusina@dewonderneming.nl Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden:

 

Meer informatie

 

22 november

Tijdens de Liever thuis beurs verzorgt Phyllis den Brok, keukenchef van de maand ‘Actief met eten, een zorg minder’ een workshop. Het evenement is vrij toegankelijk. Klik hier voor meer informatie:

 

Meer informatie

 

24 november

De Herenboeren Wilhelminapark organiseren een rondwandeling voor geïnteresseerden. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden:

 

Meer informatie

 

Op zaterdag 24 november worden de nominaties bekend gemaakt van de verkiezing van het Grand Theatre Breda’s Worstenbroodje van de Toekomst 2018. Zowel professionals als amateurs die woonachtig zijn in Brabant of bij een Brabantse vakschool ingeschreven staan kunnen op deze datum worden genomineerd. Klik hier voor meer informatie:

 

Meer informatie 

 

26 november

Phyllis den Brok verzorgt de workshop ‘Hoe kan ‘Actief blijven met Eten’ je helpen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven?’ in Heesch. Aan de hand van praktische voorbeelden en meegebrachte hulpmiddelen, laat ze zien hoe iedereen door zelf te blijven snijden, je maaltijden klaar te maken en actief te blijven bij de boodschappen, je allerlei vaardigheden blijft trainen op fysiek, sociaal en mentaal vak. Tijdens de workshop gaan de geïnteresseerden zelf aan de slag door een tweetal hapjes te maken van streekproducten. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden:

 

Meer informatie 

 

28 november

Tijdens het symposium ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’ is Phyllis den Brok gesprekleider bij een Ronde-Tafel gesprek. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden:

 

Meer informatie

 

29 november

Afsluitende activiteit van de maand ‘Actief met Eten’. In 12 Brabantse steden wordt in samenwerking met Eet met je hart het gedachtengoed van Actief met Eten gedeeld, waarna men zelf ermee aan de slag gaat. Pierre Wind zal samen met Phyllis den Brok op een locatie aanwezig zijn. De Commissaris van de Koning toont zijn support als ambassadeur d.m.v. een videoboodschap.

 

9 december

Eindronde en prijsuitreiking van de verkiezing van het Grand Theatre Breda’s Worstenbroodje van de Toekomst 2018. De locatie waar het evenement plaatsvindt is De Teruggave (voormalig belasting kantoor). Adres: Gasthuisvelden 11, Breda. Klik hier voor meer informatie:

 

Meer informatie