We are food | Agenda
1015
page-template-default,page,page-id-1015,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Agenda

September

5 september 2018

Herenboeren Breda organiseren een informatieavond over de coöperatieve boerderij die zij willen starten met 200 huishoudens. Klik hier voor meer info en om je aan te melden:

Meer informatie 

 

8 september 2018

De Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel organiseren een Nazomerwandeling. Tijdens de wandeling is er de gelegenheid om vragen te stellen over de coöperatie en om met eigen ogen te zien waar je eten vandaan komt. Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig.

Meer informatie 

 

De Herenboeren Breda organiseren een rondleiding en picknick op het land van Herenboerderij Wilhelminapark in Boxtel. Tijdens de rondleiding maak je kennis met alle facetten van de boerderij en wordt het ontstaan van de Herenboeren uitgelegd. Klik hier voor meer info en om je aan te melden:

Meer informatie

 

De Herenboeren Rijk van Dommel en Aa organiseren een barbecue bereid met verse seizoensproducten in een prachtige omgeving. Tijdens de barbecue maak je kennis met andere (potentiële) Herenboeren en geniet je van vlees en groenten (bijna allemaal) afkomstig van Herenboerderij Wilhelminapark. Klik hier voor meer info en om je aan te melden:

Meer informatie 

 

9 september 2018

De keukenchefs van de maand ‘De Nieuwe Boer‘ laten tijdens festivals in hun food truck proeven dat vlees van een Familie Varken veel lekkerder is dan we gewend zijn. Op deze dag te proeven bij de Woensdrechtse Boerendag.

Meer informatie

 

De Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel organiseren een picknick inclusief rondleiding om de bezoekers een goede indruk te geven van wat Herenboeren inhoudt. Klik hier voor meer info en om je aan te melden:

Meer informatie 

 

RAVANELLO Food Design Studio bereidt tijdens het Herenboeren Pop Up diner in boerderij Wolfslaar in Breda een driegangendiner met verse seizoensproducten in een prachtige omgeving. Klik hier voor meer info en om je aan te melden:

Meer informatie 

 

11 september 2018

Herenboeren Rijk van Dommel en Aa organiseren een informatie avond over het Herenboeren initiatief en de kennismaking met lokale kartrekkers. Klik hier voor eer info en om je aan te melden:

Meer informatie

 

13 september 2018

Herenboeren Rijk van Dommel Aa in Helmond organiseert een thema-avond over voedselkwaliteit en gezond eten op locatie bij een trotse jonge boer in omgeving Helmond. Klik hier voor meer informatie:

Meer informatie 

 

15 september 2018

Keukenchef Ralph Geerts van de maand ‘Brabantse Gastvrijheid’ organiseert live talkshows over het onderwerp gastvrijheid. Deze keer over het thema Onderwijs, bij het Koning Willem I college in Den Bosch.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden

 

Herenboeren Wilhelminapark organiseren een rondleiding om rond te kijken op deze reeds functionerende Herenboerderij. De Herenboeren Hart van Brabant organiseren aansluitend aan de rondleiding een picknick. Klik hier voor meer info en om je aan te melden:

Meer informatie

 

17 september 2018

Geert van der Veer, voorzitter van Herenboeren Nederland, organiseert een thema-avond omtrent natuurinclusieve landbouw. Klik hier voor meer info en om je aan te melden:

Meer informatie 

 

18 september 2018

Herenboeren Hart van Brabant organiseren een informatieavond in Tilburg waar aan de hand van een presentatie het concept van de Herenboerderij wordt uitgelegd en waar onder het genot van een drankje ruimte is om vragen te stellen. Klik hier voor meer info en om je aan te melden:

Meer informatie

 

21 september 2018

Herenboeren Hart van Brabant organiseren een pop-up diner in een weiland in Moerenburg. Met dit diner willen de boeren laten zien wat er allemaal mogelijk is met de producten die door de Herenboerderij verbouwd worden. Klik hier voor meer info en om je aan te melden:

Meer informatie 

 

22 september 2018

De Herenboeren Wilhelminapark organiseren een pop-up diner op hun boerderij in Boxtel. Klik hier voor meer info en om je aan te melden:

Meer informatie

 

23 september 2018

De Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel organiseren een Najaarswandeling. Tijdens de wandeling is er de gelegenheid om vragen te stellen over de coöperatie en om met eigen ogen te zien waar je eten vandaan komt. Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig.

Meer informatie

 

24 september 2018

De Herenboeren Wilhelminapark organiseren een informatieavond in Vught. Tijdens deze avond vertellen ze over het Herenboeren en hoe je zelf Herenboer kunt worden in Boxtel.

Meer informatie

 

25 september 2018

De Herenboeren Wilhelminapark organiseren in samenwerking met jonge boeren een thema-avond over de kwaliteit van ons eten.

Meer informatie 

 

30 september 2018

De Herenboeren Wilhelminapark organiseren een picknick voor Herenboeren in spe. Aansluitend aan de picknick verzorgen de Herenboeren een rondleiding op hun boerderij.

Meer informatie 

Oktober

1 oktober 

Keukenchef Ralph Geerts van de maand ‘Brabantse Gastvrijheid’ organiseert live talkshows over het onderwerp gastvrijheid. Deze keer over het thema Media, bij de Effenaar in Eindhoven.

Klik hier voor meer info en om je aan te melden

 

November

1 november

Phyllis den Brok, de keukenchef van de maand ‘Actief met eten, een zorg minder’ trapt de maand af met een workshop bij Zorgboerderij Kakelbont in Dinteloord.

 

8 november 2018

In het kader van de maand ‘Actief met eten, een zorg minder’ gaat het theaterstuk en de documentaire ‘Eten is zoveel meer…’ gespeeld door Carte Blanche in premiere. Mensen met een verstandelijke beperking of autisme laten in een aantal scenes hun kijk op dit thema zien. Locatie De Kennismakerij in Tilburg. Dit evenement is publiekelijk toegankelijk.

 

8 november tot 17 november 2018

Op GLOW is, i.s.m. onderwijsinstellinginstelling St. Lucas, de animatie over ‘Actief met Eten’ te zien op de hoofdroute. Studenten maken de lichtinstallatie die de animatie onder de aandacht brengt van de bezoekers.

 

14 november 2018

Symposium ‘Actief met eten, positieve gezondheid in de praktijk’.
Dit symposium wordt gezamenlijk georganiseerd met de gemeente Bernheze, GGD Hart voor Brabant en de Brabantse Gezondheidsraad (Brabant Advies). Centraal staat hoe op een praktische manier actief blijven met eten en drinken gebruikt kan worden voor langere zelfredzaamheid, meer eigen regie, een gelukkiger leven en minder zorgafhankelijkheid.

Meer informatie

 

17 november 2018

Lezing voor de kring filosofie en gezondheid tijdens hun jaarvergadering in Leiden.

 

22 november 2018

Workshop door keukenchef van de maand ‘Actief met eten, een zorg minder’ Phyllis den Brok op Liever thuis beurs.

Meer informatie

 

24 november 2018

De Herenboeren Wilhelminapark organiseren een rondwandeling voor geïnteresseerden. Klik hier voor meer info en om je aan te melden:

Meer informatie