We are food | Maand van Eet Je Beter (mei)
66
page-template-default,page,page-id-66,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Maand van Eet Je Beter (mei)

 Keukenchef: Henk Kivits

Food for Care

Gezond en gevarieerd eten heeft veel impact op het verloop van diabetes II. Dat is goed nieuws voor ruim een miljoen Nederlandse patiënten, die soms best wel een nieuwe kijk op hun kookgewoontes kunnen gebruiken. Vijf maatschappelijk betrokken partners zien daar een kans liggen. Zij vormen de kartrekkers achter Eet Je Beter: een initiatief dat diabetes II-patiënten inspireert om nieuwe, gezonde kookroutines te ontdekken.

 

 

Als onderdeel van We Are Food 2018 trekt Eet Je Beter in de maand mei met een foodtruck door Noord-Brabant om patiënten, betrokkenen en zorgprofessionals op leuke en toegankelijke wijze te inspireren met kookclinics en voedingsadvies. Ook wordt er een EetJeBeter-app en kookboekje gelanceerd.  Doel is om de diabetes II-patiënt op laagdrempelige wijze te faciliteren en motiveren om met kennis, tips  en inzichten een fundamentele verandering in zijn/haar eetpatroon te realiseren. Chefkok Robert Danse, zelf diabetes II-patiënt, geeft als ervaringsdeskundige uitleg over zijn strijd tegen diabetes en hoe hij met “het nieuwe koken voor diabetici” grote stappen heeft gemaakt. De vijf initiatiefnemers zijn zorgcateraar FoodforCare, zorgverzekeraar CZ, supermarktketen EMTÉ, Maison van den Boer en IT dienstverlener SIMAC: een combinatie van food- en gezondheidsexperts, met een grote intrinsieke motivatie. “Samen willen we enthousiasme creëren dat gezonde voeding lekker én binnen handbereik is”, aldus Henk Kivits, Keukenchef Eet Je Beter.

 

Kijk op www.eetjebeter.com waar je terecht kunt voor een GRATIS kookdemo van chefkok Robert Danse.