We are food | Nieuws
9
blog,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Van al het voedsel wat we met zorg produceren, belandt 40% in de afvalbak. Contronics heeft de missie om dit te halveren. Met hun mistmachines blijft voedsel vlak na oogst, tijdens transport én in de supermarkt veel langer vers en voedingsrijk. Dat bezorgt hen de...

11 organisaties uit ’s-Hertogenbosch en directe omgeving ondertekenden op 14 maart een convenant, om gedurende de komende drie jaar voedselverspilling in en rond ’s-Hertogenbosch aan te pakken via de zogeheten Afgeprijsd-app. Het gaat om drie supermarkten, 4 restaurants, een onderwijsinstelling, een cateringbedrijf, de Grow Campus...

Ruim 200 genodigden afkomstig uit Europese foodregio’s, Brabantse regio’s en gemeenten, bedrijfsleven en culturele instellingen waren 1 maart jl. bij de feestelijke opening aanwezig. Het openingsprogramma bood een mooi podium voor Brabantse foodondernemers om zich van hun beste kant te laten zien. In het innovatieprogramma We...

Wat levert het voorkomen of verminderen van verspilling en het verwaarden van reststromen mij als ondernemer op? Tijdens het Food Waste Event op 21 maart ontdekken AgriFood ondernemers hoe ze van verspilling naar waarde kunnen gaan. Toonaangevende food waste experts bieden inspiratie, kennis en ervaring...

Naast dat we lekkere soepen en sauzen maken van geredde groenten, willen we Nederland graag bewuster laten nadenken over het probleem van voedselverspilling. Daarom doet de Verspillingsfabriek samen met de andere organisaties en bedrijven in THREE-SIXTY mee met de maand ‘Samen tegen Verspilling’. Op 4...

Tien themamaanden vullen volgend jaar het We Are Food jaar. Brede onderwerpen, van Verspilling in maart tot Gastvrijheid in december, worden volgend jaar in het spotlicht gezet door 10 Keukenchefs, die hiervoor een voorstel indienden bij de vakjury. Tijdens de Dutch Agri Food Week kwamen de...

Op 1, 2 en 3 augustus kun je genieten van een (h)eerlijk 5-gangen diner op Boerderij de Breemortel, verzorgd door Chefkok Jan van Hout (restaurant Ons Jongens in Someren-Eind). Deze unieke samenwerking tussen Bijzonder Brabants en Ons Jongens is de uitgelezen kans om kennis te maken...

Uit maar liefst 100 inzendingen heeft een jury met daarin experts op het gebied van voedsel en hospitality een keuze gemaakt: tien initiatieven om de Brabantse foodbranche te verbeteren worden werkelijkheid. De provincie Brabant en AgriFood Capital waren blij verrast met het hoge aantal en de...