We are food | Nieuws
9
blog,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Augustus staat in het teken van De Gezonde Community. Twee gemeentes staan centraal tijdens deze maand. In zowel Leende als Alpen-Chaam werkt het hele dorp samen aan een gezond leven, met resultaat. Gezond leven gaat makkelijker als je het samen doet: van de huisarts tot...

Op 30 juni is tijdens de opening van de expo Food is fictie – in het Design Museum in ’s-Hertogenbosch - de 5e themamaand van We Are Food 2018 afgetrapt: ‘De Nieuwe Boer.’ Deze maand staat in het teken van toekomstbestendige voedselproductie. Tjacko Sijpkens, keukenchef...

Op 30 juni is – tijdens de opening van de expo Food is fictie in het Design Museum in 's-Hertogenbosch - de 5e themamaand van We Are Food 2018 afgetrapt: 'De Nieuwe Boer.' Deze maand staat in het teken van toekomstbestendige voedselproductie. Tjacko Sijpkens, keukenchef...

Tijdens het ‘Oss scoort! Global Goals’ op het Sint Barbaraplein in Oss, is de winnaar van het project ‘de Wereldburger’ van scholengroep Het Hooghuis bekendgemaakt. Een nieuw en innovatief lesprogramma ontwikkeld door Gemeente Oss, Kenmerk Educatief, Projectbureau We Are Food en Het Hooghuis. Uit de bijna 900 inzendingen,...

Op 1 juni is in Oss de 4e themamaand van We Are Food 2018 afgetrapt: ‘De Gezonde School.’ Deze maand staat in het teken van aandacht voor gezonde voeding op school. Scholengroep Het Hooghuis zet in deze maand de volgende stap in haar ontwikkeling als...

EenVandaag maakte een interessant item over Herenboeren. Als je deze reportage kijkt, snap je meteen waarom Herenboeren onderdeel is van het We Are Food-innovatieprogramma. De hele maand september staat dit onderwerp bij ons in de spotlights.  Klik hier om het item te bekijken.  ...

Dat gezond eten ook heel lekker kan zijn bewijst EetJeBeter maar weer. Tijdens de proeverijen in de EetJeBeter food truck in Veghel werden speciale worstenbroodjes uitgedeeld, die Bart Houben van Houben Worstenbrood, op uitnodiging van keukenchef Henk Kivits heeft ontwikkeld. Deze oer-Brabantse lekkernij past binnen de...

Op donderdag 3 mei is in Tilburg de 3e themamaand van We Are Food 2018 afgetrapt: EetJeBeter. Het initiatief richt zich op patiënten met diabetes type II en betrokkenen. Deze ziekte treft dit moment al 1 miljoen mensen in Nederland, dat aantal groeit gestaag. De gevolgen...