We are food | Nieuws
9
blog,paged,paged-2,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Brabant enthousiast maken voor Herenboeren. Dat is wat de vier Brabantse Herenboereninitiatieven beogen met ‘hun’ We are Food-maand Samen Voedsel Produceren. Inmiddels zijn we net over de helft van september. Vooral de rondleidingen met picknick op de Herenboerderij in Boxtel vallen letterlijk en figuurlijk in...

In september staat We Are Food in het teken van Samen Voedsel Produceren. In deze maand staat het Brabantse initiatief Herenboeren in de spotlights. Zij organiseren een reeks We are Food-evenementen zodat iedereen uit de regio op een laagdrempelige, smaakvolle en leerzame manier kennis kan...

Op 9 juli jl. kwamen op initiatief van AgriFood Capital (als onderdeel van WE ARE FOOD innovatieprogramma)  7 CEO's van zeer innovatieve MKB bedrijven uit de agrofood sector bij elkaar. (Protix, Plantlab, Koppert Cress, Floating Farm, De Vegetarische Slager, Mosa Meat & Familievarken) Doel van de bijeenkomst was inspiratie opdoen en het uitwisselen...

Augustus is de maand van de gezonde community: dorpen waar inwoners, ondernemers en instanties samenwerken aan een gezonde leefstijl. Samen bereik je veel meer. In Brabant gebeurt dit al op verschillende manieren. Door particulier initiatief (GezondDorp Leende) en met ondersteuning door de overheid (Cittaslow Alphen-Chaam)....

Augustus staat in het teken van De Gezonde Community. Twee gemeentes staan centraal tijdens deze maand. In zowel Leende als Alpen-Chaam werkt het hele dorp samen aan een gezond leven, met resultaat. Gezond leven gaat makkelijker als je het samen doet: van de huisarts tot...

Op 30 juni is tijdens de opening van de expo Food is fictie – in het Design Museum in ’s-Hertogenbosch - de 5e themamaand van We Are Food 2018 afgetrapt: ‘De Nieuwe Boer.’ Deze maand staat in het teken van toekomstbestendige voedselproductie. Tjacko Sijpkens, keukenchef...

Op 30 juni is – tijdens de opening van de expo Food is fictie in het Design Museum in 's-Hertogenbosch - de 5e themamaand van We Are Food 2018 afgetrapt: 'De Nieuwe Boer.' Deze maand staat in het teken van toekomstbestendige voedselproductie. Tjacko Sijpkens, keukenchef...

Tijdens het ‘Oss scoort! Global Goals’ op het Sint Barbaraplein in Oss, is de winnaar van het project ‘de Wereldburger’ van scholengroep Het Hooghuis bekendgemaakt. Een nieuw en innovatief lesprogramma ontwikkeld door Gemeente Oss, Kenmerk Educatief, Projectbureau We Are Food en Het Hooghuis. Uit de bijna 900 inzendingen,...