We are food | Nieuws
9
blog,paged,paged-3,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Op 1 juni is in Oss de 4e themamaand van We Are Food 2018 afgetrapt: ‘De Gezonde School.’ Deze maand staat in het teken van aandacht voor gezonde voeding op school. Scholengroep Het Hooghuis zet in deze maand de volgende stap in haar ontwikkeling als...

EenVandaag maakte een interessant item over Herenboeren. Als je deze reportage kijkt, snap je meteen waarom Herenboeren onderdeel is van het We Are Food-innovatieprogramma. De hele maand september staat dit onderwerp bij ons in de spotlights.  Klik hier om het item te bekijken.  ...

Dat gezond eten ook heel lekker kan zijn bewijst EetJeBeter maar weer. Tijdens de proeverijen in de EetJeBeter food truck in Veghel werden speciale worstenbroodjes uitgedeeld, die Bart Houben van Houben Worstenbrood, op uitnodiging van keukenchef Henk Kivits heeft ontwikkeld. Deze oer-Brabantse lekkernij past binnen de...

Op donderdag 3 mei is in Tilburg de 3e themamaand van We Are Food 2018 afgetrapt: EetJeBeter. Het initiatief richt zich op patiënten met diabetes type II en betrokkenen. Deze ziekte treft dit moment al 1 miljoen mensen in Nederland, dat aantal groeit gestaag. De gevolgen...

Op donderdag 3 mei is in Tilburg de 3e themamaand van We Are Food 2018 afgetrapt: EetJeBeter. Het initiatief richt zich op patiënten met diabetes type II en betrokkenen. Deze ziekte treft dit moment al 1 miljoen mensen in Nederland, dat aantal groeit gestaag. De...

April: van Brabantse grond In deze We Are Food-maand staat het thema ‘Van Brabantse grond’ centraal. Lokaal en seizoensgebonden eten is in Brabant een feest: de seizoenen leveren een grote variatie en de provincie biedt bijzondere, duurzaam geproduceerde producten. De Brabantse horeca-opleidingen behoren tot de top van...

In mei gaat We Are Food over voeding voor diabetes II-patienten: EetJeBeter. Voeding kan namelijk het leven van deze patienten veranderen en medicijngebruik terugdringen of zelfs overbodig maken. Chefkok Robert Danse van Maison van den Boer is zelf diabetes II-patiënt. Met een nieuwe kijk op koken...

Van al het voedsel wat we met zorg produceren, belandt 40% in de afvalbak. Contronics heeft de missie om dit te halveren. Met hun mistmachines blijft voedsel vlak na oogst, tijdens transport én in de supermarkt veel langer vers en voedingsrijk. Dat bezorgt hen de...

11 organisaties uit ’s-Hertogenbosch en directe omgeving ondertekenden op 14 maart een convenant, om gedurende de komende drie jaar voedselverspilling in en rond ’s-Hertogenbosch aan te pakken via de zogeheten Afgeprijsd-app. Het gaat om drie supermarkten, 4 restaurants, een onderwijsinstelling, een cateringbedrijf, de Grow Campus...