Pierre Wind in actie om ouderen langer zelfredzaam te houden
1273
post-template-default,single,single-post,postid-1273,single-format-standard,bridge-core-1.0.7,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Pierre Wind in actie om ouderen langer zelfredzaam te houden

Pierre Wind in actie om ouderen langer zelfredzaam te houden

Worstenbroodjes maken ‘Met je hart’
Ouderen aan de slag met Pierre Wind om langer zelfredzaam te blijven

‘Blijft u maar lekker zitten, ik geef uw soep wel even aan…’ We zijn zo gewend om mensen te ontlasten als ze ouder worden dat we niet in de gaten hebben dat mensen daardoor ook steeds minder zelfredzaam worden. Daarom staat de We Are Food-maand november geheel in het teken van ‘Actief met eten, een hele zorg minder’, een initiatief van Phyllis den Brok. In dat kader wordt een aantal kwetsbare ouderen uitgenodigd door stichting ‘Met je hart’ om op 29 november in verschillende restaurants verspreid over Noord-Brabant zelf worstenbroodjes te gaan maken, onder het toeziend oog van diverse burgemeesters en met hulp van niemand minder dan Pierre Wind, ‘Kok des Vaderlands’.


Foto: Pierre Wind

Kwetsbare en eenzame ouderen
Deze We Are Food-maand sluit naadloos aan op de ‘EET met je hart’-restaurantcampagne die ook deze maand loopt, daarom slaan beide partijen de handen ineen. Stichting Met je hart organiseert voor kwetsbare, eenzame ouderen waardevolle en structurele ontmoetingen in hun eigen buurt. Op donderdag 29 november organiseren vrijwel alle Brabantse ‘Met je hart’-gemeenten tegelijkertijd een ontmoeting voor een aantal ouderen, waarbij ze zelf aan de slag gaan: voorbereiden, klaarmaken en uiteindelijk samen genieten. Ook de Brabantse burgemeesters zijn uitgenodigd om de uitdaging van het maken van een worstenbroodje aan te gaan.

‘Met je hart’-founder Babs van Geel. “Deze campagne is op 1 november van start gegaan om bij zoveel mogelijk mensen bewustwording te creëren over het grote en groeiende probleem van eenzaamheid onderouderen”. Van Geel roept iedereen op die in november of december van plan is uit eten te gaan een ‘Met je hart’-restaurant te bezoeken.

Phyllis den Brok is een autoriteit als het gaat over wat eten en drinken kan betekenen voor het verlengen van de zelfredzaamheid van kwetsbare mensen. Zij is dan ook de kartrekker van deze We Are Food-maand“Het actief bezig zijn met voedsel is een fysieke, mentale en sociale activiteit. Het hele proces van eten en drinken, van het erover nadenken via kopen en klaarmaken tot nuttigen, is iets wat je tot op hoge leeftijd zelf kan organiseren”, stelt Den Brok. “Het houdt je actief, sociaal en geeft meer voldoening. Niet iedereen is zich hiervan bewust. Deze maand willen we hiervoor meer bewustzijn creëren”.

Pierre Wind, een aanhanger van het gedachtengoed van Phyllis den Brok en zelf ook actief op dit vlak, is op de 29ste aanwezig in ‘Met je hart’-restaurant De Waag in Boxtel om daar samen met de ouderen de handen uit de mouwen te steken.

De deelnemende Brabantse ‘Met je hart’-gemeenten zijn Boxtel, Breda, Den Bosch, Dongen, Eindhoven, Goirle, Oss, Tilburg, Valkenswaard, Veghel, Vught en Waalre. In de gemeente Boxtel zal Phyllis den Brok aanwezig zijn om haar statement kracht bij te zetten, samen met Pierre Wind. De Commissaris van de Koning in Noord-Brabant Wim van de Donk zal ook zijn bijdrage leveren. De ontmoetingen vinden plaats tussen 11:00 en 13:00 uur. 

Wilt u aanwezig zijn bij een van de gemeenten? Laat het weten via femke@metjehart.nl