Tien maanden, tien thema’s
423
page-template-default,page,page-id-423,bridge-core-1.0.6,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Tien maanden, tien thema’s

Vanaf maart 2018 zet We Are Food, de organisatie achter het themajaar, tien maanden lang telkens één actueel food thema in de spotlights. Die tien thema’s hebben wij niet bedacht, maar zijn aangedragen door Brabantse foodondernemers, consumenten, zorgprofessionals, studenten, etc.. Elke maand heeft een of meerdere gangmakers. Die zijn samen het gezicht van We Are Food: een inspirerende mix van gevestigde entrepreneurs en beginnende hemelbestormers. Eén ding hebben ze gemeen: ze hebben een plan, een droom. In 2018 gaan we met z’n allen proberen die dromen te realiseren en van nut te laten zijn voor de jaren die volgen.

 

Wat gebeurt er nog meer?

Synchroon aan de tien themamaanden willen we alle mooie bestaande en nieuwe foodactiviteiten voor het publiek een podium bieden: van Bergen op Zoom tot Cuijk. Brabant bundelt deze foodinitiatieven en brengt ze onder de aandacht van het publiek in Nederland, België en Duitsland met een grootschalige publiekscampagne Brabant Celebrates Food, waarin we eten als verleider om de provincie te bezoeken inzetten. Met marketingpartners VisitBrabant, het Nederlands Bureau voor Toerisme en lokale marketingorganisaties.

 

Het publieksprogramma wordt bereid door leisure ondernemers, restaurants, evenementenorganisaties, erfgoed sector, regio’s en gemeenten.

 

Foodfestivals, foodexposities in Brabantse musea, een Food Experience Route langs fooderfgoed locaties die samen het verhaal vertellen over de Brabantse foodindustrie, een festival Food&Film Brabant in 20 filmhuizen, Food pop-up fietsroutes langs streekproducten, toparrangementen Food Only enzovoorts.

 

In ‘s-Hertogenbosch wordt het pop-up restaurant Gast geopend, een initiatief van Nood-Brabant Culinair. Gast is van maart tot en met december het podium voor dertig roulerende top koks uit de provincie. Zij koken volgens hun eigen signatuur, maar sluiten aan bij het op dat moment lopende thema, of dat nu het tegengaan van verspilling is, of de koppeling tussen big data en voeding. Gast is ’s avonds een high-end uitgaansgelegenheid; overdag worden er kookworkshops aangeboden.