We Are Food – Nieuwsbrief 4 juni
1002
post-template-default,single,single-post,postid-1002,single-format-standard,bridge-core-1.0.7,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

We Are Food – Nieuwsbrief 4 juni

We Are Food – Nieuwsbrief 4 juni

Op 1 juni is in Oss de 4e themamaand van We Are Food 2018 afgetrapt: ‘De Gezonde School.’ Deze maand staat in het teken van aandacht voor gezonde voeding op school. Scholengroep Het Hooghuis zet in deze maand de volgende stap in haar ontwikkeling als Gezonde School met het project ‘Wereldburger’. Het Hooghuis heeft alle 5000 leerlingen van twaalf tot achttien jaar aan het werk gezet met de thema’s duurzaamheid, gezondheid en (eet)culturen, door ze met behulp van een web-app hun eigen gezonde ‘Wereldburger’ te laten ontwerpen Dit resulteerde maar liefst in 866 inzendingen van leerlingen die hun burger daadwerkelijk willen realiseren. Vrijdag werden nominaties bekendgemaakt van de 15 leerlingen die door mogen naar de volgende ronde: de masterclass challenges waar ze de burgers echt gaan bereiden.

De beste drie burgers worden vervolgens op 16 juni 2018 gepresenteerd tijdens het OSS SCOORT GLOBAL GOALS event, waar een jury de winnende ‘Wereldburger’ kiest. Deze burger wordt op de markt gebracht door producent Dalco Food i.s.m. BBQuality uit Oss en komt op de kaart bij diverse horecagelegenheden in Oss en omgeving
Met dit project brengt We Are Food gezond eten dichter bij de belevingswereld van de jeugd.  De ambitie is om dit project nationaal en zelfs internationaal uit te rollen om het belang van gezonde voeding voor kinderen en jongeren onder de aandacht te brengen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op een van de scholen van Het Hooghuis verrichtten leerlingen, wethouder Frank den Brok en gedeputeerde Anne-Marie Spierings samen de openingshandeling en ging de maand van ‘De Gezonde School’ officieel van start. Lees hier meer.

Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen