We ARE leading the change in FOOD
1170
post-template-default,single,single-post,postid-1170,single-format-standard,bridge-core-1.0.7,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

We ARE leading the change in FOOD

We ARE leading the change in FOOD

Op 9 juli jl. kwamen op initiatief van AgriFood Capital (als onderdeel van WE ARE FOOD innovatieprogramma)  7 CEO’s van zeer innovatieve MKB bedrijven uit de agrofood sector bij elkaar. (Protix, Plantlab, Koppert Cress, Floating Farm, De Vegetarische Slager, Mosa Meat & Familievarken)

Doel van de bijeenkomst was inspiratie opdoen en het uitwisselen van ervaringen op het gebied van ‘disruptieve innovatie’. Zonder uitzondering kunnen al deze bedrijven in essentie bijdragen aan een systeem innovatie van het agrofood systeem; sommigen zijn nog in ontwikkeling, anderen zijn al jarenlang actief. Het predicaat We ARE leading the change in FOOD past bij allen.

Er was veel enthousiasme voor deze aanpak van uitwisselen tussen innovatieve ondernemers onderling, zonder agendasettend te moeten zijn. Geconstateerd werd dat het werken vanuit disciplines nog altijd de dominante werkwijze is terwijl juist interdisciplinaire benadering voor grote maatschappelijke opgaves van groot belang is en dat Nederland daar internationaal het verschil kan maken.  De uitdaging voor Nederland zal zijn een bijdrage te leveren aan het voeden van de wereld door het exporteren van technologie, kennis en systemen die samenkomen in een lokale infrastructuur. Verdere ontwikkelingen die breed werden gedeeld: een sterk merk met de goede merkwaarden, die de consument herkent en waardeert is belangrijker dan een certificaat of label.

Er is een verschuiving van voedsel, naar voeden. Voeding en meer specifiek inhoudsstoffen  worden een zeer  belangrijke factor om een gemeenschap gezond te houden. Ook hier kan Nederland een leidende positie innemen en die internationaal verzilveren.

Aan het eind van de bijeenkomst concludeerden de deelnemers dat deze werkvorm werkt en een vervolg verdiend. Het stap voor stap ontwikkelen van onderling vertrouwen om in alle openheid het gesprek aan te gaan is daarbij leidend en voorwaardelijk om te komen tot een maximaal rendement ten aanzien van kennisdeling. Aan AgriFood Capital is gevraagd een volgende bijeenkomst te organiseren medio september/oktober dit jaar.